سیستمهای تبرید با کندانسور آبی
ارسال شده در
88/8/8:: 2:55 عصر
توسط حسن باباپور
سیستمهای تبرید با کندانسور آبی
سیستمهایی که از کندانسورهای آبی استفاده میکنند به دو دسته تقسیم میشوند: 1) سیتمهای دفع آب، 2) سیستمهای با گردش مجدد آب، در سیستمهای دفع آب معمولاً آب خنککن از آب شهر تأمین میشود و پس از عبور از کندانسور به فاضلاب تخلیه میشود.
در حالی که در سیستمهای گردش مجدد، آب خروجی از کندانسور به برج خنککن رفته، در آنجا تا دمای ورودی کندانسور خنکشده و مجدداً از داخل کندانسور عبور میکند. در مواردی که آب کندانسور به فاضلاب تخلیه میشود، وفور آب فاکتورهای اساسی در تعیین مقدار آب عبوری به ازای واحد بار حرارتی کندانسور میباشند. به طور کلی موازنه اقتصادی بین هزینههای آب و ظرفیت به این ترتیب است که دبی 025/0 لیتر بر ثانیه به ازای هر کیلو وات ظرفیت تبرید را تجویز مینماید. هزینه زیاد آب همراه با محدودیت وجود شبکههای فاضلاب و منابع آب فصلی، در خیلی از مناطق، سیستمهای فاضلابی را به ظرفیتهای کوچک محدود نموده است.
هنگامی که آب خنککننده در کندانسور جریان مییابد، بایستی قدرت لازم برای جریان آن را در تعیین دبی آب، مد نظر قرار داد. تجربه نشان میدهد دبی 045/0 تا 06/0 لیتر بر ثانیه به ازای هر کیلو وات بار کندانسور، اقتصادیترین موازنه بین توان لازم کمپرسور و پمپ را فراهم مینماید. در مواردی که آب لازم برای سیستم فاضلابی از چاه یا بعضی منابع دیگر نظیر رودخانه، دریاچه، استخر و غیره تأمین میشود برای تعیین دبی بهینه آب، هزینه آب و توان لازم پمپ در نظر گرفته میشوند.
کلمات کلیدی :
» نظر